”Otroligt lagstärkande att åka till Åhus” – Åhus Beach

”Otroligt lagstärkande att åka till Åhus”

Att det är lärorikt, har ett högt tempo och innebär många närkamper. Det är några av anledningarna till att IF Brommapojkarnas P06-gäng är tillbaka på beachen. Men framför allt stärker Åhus Beachfotboll sammanhållningen bland killarna i laget.
– Vi märker att det är utvecklande för killarna och det är väldigt kul att se, säger Kristofer Dalin, lagledare.

En gång är ingen gång och två gånger en vana. Då måste Åhus Beachfotboll räknas som en tradition för IF Brommapojkarnas 13-åringar. I sommar är de på plats på stranden för tredje gången.
– Vi åker på flera cuper varje år, men Åhus Beachfotboll är en väldigt uppskattad turnering som avslutar vårsäsongen. För många av killarna är det årets höjdpunkt, säger Kristofer Dalin.

”– Man hänger ihop, badar, äter glass och skojar.”

Förväntningarna är, minst sagt, högt ställda. Inte bara på själva fotbollen i sanden, utan även på allt roligt som händer runt omkring spelplanerna.
– Man hänger ihop, badar, äter glass och skojar. Det är ett tajt spelschema men vi försöker lägga in lite sociala grejer emellanåt, bland annat att grilla på kvällarna. Det är otroligt lagstärkande att åka till Åhus och ha roligt tillsammans.

Lagets största fokus under fotbollsveckan ligger på att ha riktigt kul tillsammans. Att motståndarna inte längre heter AIK, Hammarby och Vasalund är en bonus, men det finns flera positiva saker med att åka till Åhus.
– Att spela på stranden är bra för tekniken. Bollen beter sig annorlunda, passningarna går inte alltid dit du vill och målvaktsspelet blir ett helt annat än på gräs. Sedan är det ett högt tempo med många närkamper som gör det väldigt utvecklande och lärorikt.

”– Att spela på stranden är bra för tekniken. Bollen beter sig annorlunda, passningarna går inte alltid dit du vill och målvaktsspelet blir ett helt annat än på gräs.”

För några i gänget blir det första gången de får testa på beachfotboll, men stommen i laget vet vad som väntar och kan jämföra med sitt tidigare deltagande. Och vem vet. Kanske får vi se en ny John Guidetti på stranden i sommar?
– Det är en så häftig upplevelse och ett himla bra arrangemang. Jag rekommenderar fler att åka dit under fotbollsveckan, säger Kristofer.

IF Brommapojkarna
Klubben har gjort sig känd för att producera stora talanger sedan lång tid tillbaka. John Guidetti, Albin Ekdal och Ludwig Augustinsson är tre namn som har nått hela vägen till det svenska landslaget på senare år. Men för klubben är bredden viktig, och faktum är att det är Europas största fotbollsförening.