Officiella SM i beachsoccer avgörs på Åhus Beach – Åhus Beach

Officiella SM i beachsoccer avgörs på Åhus Beach

Den 7-8 juli 2023 är det dags för det officiella Svenska Mästerskapet i beachsoccer att avgöras på Åhus Beach.

Svenska Fotbollsförbundet och Åhus Beach har nyligen undertecknat ett tvåårsavtal som inkluderar SM i beachsoccer. Avtalet innehåller även en option för ett tredje år. SM spelas i två klasser, herrar och damer senior och kommer att locka landets bästa lag till Åhus Beach.

– Vi är glada att kunna arrangera SM i Beachsoccer i Åhus under de kommande åren, säger Gert Nilsson, evenemangsansvarig på Svenska Fotbollsförbundet och Charlotte Gall, VD/CEO på Åhus Beach AB.

Åhus Beach har en lång historia av att arrangera idrottsevenemang i sanden. Varav det mest kända är handbollsturneringen Åhus Beachhandboll Festival som detta år firar 25 år. Åhus Beachfotboll Festival är ett av arrangemangen som idag är Europas största beachfotbollsturnering för barn och ungdomar. Dessa arrangemang har bidragit till att evenemangsstranden i Åhus utvecklats till en nationalarena för flera strandidrotts-evenemang i Skandinavien.

– Vi är stolta över värdskapet och att vi fått Svenska fotbollsförbundets förtroende att förlägga SM i beachfotboll i vår kommun. Eventet stärker Åhus och Kristianstad som eventdestination och skapar minnen för livet, säger Pehr Palm, projektstrateg på Kristianstad kommun.

– Vi på Åhus Beach är otroligt glada att vara med och arrangera SM i beachsoccer tillsammans med Svenska fotbollsförbundet. Vi hoppas att vår publik tar tillvara på möjligheten att få se beachsoccer i toppklass på Åhus Beach 7-8 juli, menar Ola Lindahl, Tävlingsledare för Åhus Beachfotboll Festival som pågår 1-8 juli.

Regerande Svenska Mästare på herrsidan är Norsjö IF och på damsidan är det Djurgårdens IF FF som innehar vandringspokalen.

Läs mer: svenskfotboll.se

Kontaktpersoner
Åhus Beach AB, Lotta Gall, VD, 0709-98 90 55, lotta@ahusbeach.com
SvFF, Gert Nilsson, Projektledare Evenemang 0708-66 98 98, gert.nilsson@svenskfotboll.se
Kristianstads Kommun, Pehr Palm, Kommunstrateg, 0721-55 75 13, pehr.palm@kristianstad.se