Hallå där… – Åhus Beach

Hallå där…

… Christian ”Chrille” Carlsson, ny tävlingsledare på Åhus Beachfotboll.

Berätta lite om dig själv?
– Jag är en 50-årig Åhuskille som jobbar, andas och lever fotboll större delen av dygnet. I Åhus bor jag tillsammans med min fru, två bonusdöttrar och en katt.
– Jag arbetar som akademiansvarig, lärare och mentor på MFF-akademin på Fjälkinge skola utanför Kristianstad, så större delen av dagarna tillbringar jag ute på fotbollsplanen.

Har intresset för fotboll alltid funnits där?
– Ja, det kan man säga och när jag slutade som aktiv spelare var jag överens med mig själv att gå vidare som tränare. Det är 14 år sedan nu.

Vad har du själv för fotbollsbakgrund?
– Jag spelade först i Åhus IF och sedan i gamla division 2 med BK Höllviken. Som tränare har jag haft lag från division 5 och uppåt. Nu tränar jag Hässleholms IF i division 2.
– Och kombinationen med jobbet på MFF-akademin, tillsammans med alla ungdomar, innebär att jag får ta del av olika fotbollsvärldar. Det är oerhört inspirerande.

Vad innebär din roll på Åhus Beachfotboll?
– Jag är inte 100 procent insatt än, men det ska bli riktigt roligt. Åhus Beachfotboll är ett spännande koncept och ett härligt evenemang. Den stora utmaningen ligger i att sprida det vidare så att fler ungdomar kommer till Åhus. Förhoppningsvis kan jag med min erfarenhet utveckla detta vidare.
– Åhus Beachfotboll ska vara något att se fram emot på sommaren.

Några saker som du tänker sätta tänderna i direkt?
– Den primära målsättningen är självklart att få fler lag att komma till Åhus Beachfotboll. Sedan handlar mycket kring arrangemanget som sådant, att hitta nya aktiviteter. Att jobba med och för en produkt som lockar och intresserar.
– Jag har varit på Åhus Beachfotboll med MFF-akademin och vi fick ett jättepositivt gehör från deltagarna. Även här är målsättningen att utveckla detta ännu mer.

Varför ska man komma till Åhus för att spela fotboll på stranden?
– Framför allt för att det är något unikt, något man inte hittar på så många platser. Miljön, med stranden, havet och allt runt omkring, liknar inte något annat.
– Dessutom är det en fotbollsvecka som skänker enorm glädje och kamratskap.

Har du några träningstips till lagen som ska komma till Åhus i sommar?
– Ett tips är att träna på tekniken i att hålla bollen i luften. I beachfotboll behöver laget ha kontroll på bollen när den är i luften mycket mer än vanlig fotboll. Klarar man det är det en stor fördel.
– Sedan är det fysiskt ansträngande att springa i sanden, så konditionsträning är aldrig fel.

Till slut, har du några favoritlag som du följer?
– Internationellt är det Arsenal som är mitt stora lag. Här hemma är det Malmö FF.

Träna på att utnyttja bollen i luften här!