Åhus Beachfotboll växer på barn- och ungdomssidan! – Åhus Beach

Åhus Beachfotboll växer på barn- och ungdomssidan!

Åhus Beachfotboll växer på barn- och ungdomssidan.

På lördagsmorgonen rullar sommarens strandparty i Åhus i gång igen.

Först ut som vanligt på Täppetstranden är Åhus Beachfotboll, som tydligt bytt inriktning de senaste åren och riktar sig allt mer mot föreningar och barn och ungdomar.

– Det är en medveten strategi och liknar lite det som Mats (G Jönsson) byggt upp med handbollen. Men juniorerna och seniorerna är också välkomna så klart, säger Johan Ceimertz som är sponsor- och marknadsansvarig för eventbolaget Åhus Beach AB och tävlingsansvarig för Åhus Beachfotboll.

– Vi gick från 10 till 45 föreningar 2015, från 45 till 90 i fjol och nu ligger vi på närmare 100 föreningar, säger Johan Ceimertz.

Totalt är runt 450 lag anmälda till Åhus Beachfotboll.

Johan Ceimertz vill inte säga för mycket ännu, men det är helt klart att arrangörerna skissar på ett nytt upplägg i framtiden för seniorerna.

– Det är väldigt mycket fokus på barn och ungdomar och den sidan växer, samtidigt blir antalet platser färre för seniorer och juniorer och då tittar vi på att hitta något annat där.

Nytt för i år är att barnklasserna upp till och med tolv år inte får räkna resultat. Ceimertz & Co fruktade att det skulle påverka anmälningarna.

– För vår del har vi faktiskt ökat i vissa yngre klasser. Vi vill vara så mycket mer än en turnering, en sommarupplevelse som man inte kan få på andra ställen.

Turneringen inleds under lördagen med spel för pojkar 11, flickor 11, herrar motion och damer motion.

I herrar motion finns Ovesholm with friends med som vanligt och med förre landslagsspelaren och numera Panathinaikos-scouten Mikael Nilsson anmäld i laget.

Ovesholm with friends spelar sina första gruppspelsmatcher 10.30 och 12.30.

Text: PATRIK PERSSON, KRISTIANSTADSBLADET