Åhus är den stora höjdpunkten för killarna i Yngsjö – Åhus Beach

Åhus är den stora höjdpunkten för killarna i Yngsjö

När killarna i Yngsjö IF:s P10-lag fick sammanfatta fotbollssäsongen 2018 var det en sak som stack ut rejält.
Dagarna på Åhus Beachfotboll.
– Åhus var den stora höjdpunkten, så det var självklart att boka in oss även 2019, säger huvudtränaren Daniel Östlund.

Den gångna sommarens speldagar var första gången som P10-killarna från Yngsjö deltog i Åhus Beachfotboll. Efter dagar fulla av skratt, sol, kamratskap och kul fotboll kunde lagledningen snabbt konstatera att ”det här ville killarna göra igen”.
– Vi resonerade med gänget om säsongen och det gångna fotbollsåret och alla var överens om att Åhusdagarna var klart roligast och att de ville dit igen.

– Det blev allmänt jubel när jag berättade för laget att vi ska till stranden i Åhus även nästa sommar.”

När anmälan öppnades den 15 november hängde därför Daniel Östlund på låset för att garantera sina killar en plats nästa sommar.
Och laget fick den efterlängtade platsen – Yngsjö IF:s P10-lag var till och med det första laget som anmälde sig till nästa sommars fotbollsfestligheter.
– Det blev allmänt jubel när jag berättade för laget att vi ska till stranden i Åhus även nästa sommar. Och att vi var det först anmälda laget tyckte de var riktigt roligt, säger Daniel.
– Och nu ser vi fram mot speldagarna 2019.

– Inramningen, hela grejen runt omkring fotbollen, är verkligen toppen med musik som pumpar på och olika aktiviteter att göra.”

Daniel, som sköter träningen tillsammans med Lennart Ebbinge, berättar om två härliga sommardagar i Åhus.
– Inramningen, hela grejen runt omkring fotbollen, är verkligen toppen med musik som pumpar på och olika aktiviteter att göra. För att inte glömma strand- och badliv. Vi hade verkligen jätteroligt med fint väder och bra matcher.

Yngsjö ligger drygt en halvmil söder om Åhus och har, precis som grannorten i norr, stranden precis inpå knuten.
– De flesta bor ganska strandnära, så vi passade på att köra lite träning på sanden för att få lite känsla för underlaget. Något vi kommer att göra vid fler tillfällen nu när vi även har anmält oss till nästa Åhus Beachfotboll.

Och strand- och sandträningen gav resultat.
– Vi har inte haft några jätteframgångar när vi har spelat på gräs, men spel på sand verkade passa våra killar riktigt bra. Det blev både segrar och förluster, men framför allt spelade vi jämnt mot lag som vi tidigare har fått däng av på gräset, säger Daniel.
– Det var överlag jämna matcher i en väldigt bra grupp, så killarna var verkligen supernöjda.

– Vi har inte haft några jätteframgångar när vi har spelat på gräs, men spel på sand verkade passa våra killar riktigt bra.”

Att spela på sand innebär en stor skillnad jämfört med att spela på gräs. Spelet blir mer fysiskt och att sjunka ner i sanden tar ut sin rätt konditionsmässigt.
Men Yngsjökillarna trivdes – och tog lärdom av det lite tuffare spelet.
– Vi åkte till Åhus för att ha så kul som möjligt och den målsättningen lyckades vi hålla med råge, säger Daniel.
– Hela laget kan se tillbaka på två fantastiska dagar av kamratskap och kul fotboll – dagar som byggde minnen för livet för killarna.

Yngsjö IF
Bildades: 26 maj 1946.
Antal lag: Fem; A-lag (herrar, division 5), B-lag (herrar reserv, division 3), P10, P12 och M6 (mix). Både P10 och P12 deltog i Åhus Beachfotboll 2018.
Hemmaplan: Yngsjö IP (A- och B-plan).
Publikrekord: 4 300 personer såg jippomatchen mellan Dansbandslaget och Radio Kristianstad 1994.