Fotboll för alla – Åhus Beach

IDROTT FÖR ALLA – VÅR PASSION

Det handlar inte om att skjuta hårdast. Inte heller om att dribbla snyggast. I Fotboll för alla-klassen står de mjuka värdena i centrum. Gemenskap, skratt och glädje.

I vår parafotbollklass, som låter idrottare med funktionsnedsättningar spela, är det 100 procent lycka i fokus. Här får lirarna känna sig som stjärnor för en dag när läktarna fylls och speakern refererar. Klassen står med på programmet för fjärde året i rad och handlar om inspirera fler barn och ungdomar att hålla sig aktiva och sprida glädje.
– Det betyder så mycket för killarna och tjejerna. På sommaren är det annars uppehåll från sport, men nu har de något att se fram emot, säger Kristoffer Salin, lagledare för IF Pluss från Köping, som spelat beachfotboll i Åhus under tre somrar.

”Att spela Beachfotboll i Åhus var som att spela på camp nou i Barcelona.” – Patrik Knutsson, KickOff/Ängelholm

Tävlingsklassen

Tävlingsklassen spelas över en dag med gruppspel och slutspel. Matcherna spelas över helplan med 4 utespelare + 1 målvakt. Matchtid 1 x 10 minuter. Max 10 utespelare + 2 ledare.

Bollstorlek: Beachsoccerboll strl nr 5.

Vårt mål är att tävlingsklassen ska fortsätta utvecklas med fler lag och föreningar representerade på Åhus Beachfotboll.

Önskas boende går det bra att maila till info@ahusbeach.com