Minnen för livet!

Det började som en liten cup i Åhus Småbåtshamn. Då fick grundaren Mats G Jönsson ringa och tjata in samtliga 75 lag. Hela familjen och alla föräldrar i Åhus Handboll var engagerade. Och inte var det många som trodde på en framtid för Åhus Beach Cup!

Idag, över 20 år senare arrangerar Åhus Beach årligen evenemang som engagerar och berör tio tusentals deltagare och besökare. Tack vare vår kärlek till idrott, bra samarbetspartners och en personalstyrka som under festivalen uppgår till hela 400 personer kan vi sedan 1997 stolt välkomna alla till Åhus och våra årligt återkommande evenemang i världsklass.

Åhus Beachhandboll Festival är en glädjefylld folkfest för alla och Sveriges mest kända och uppskattade sommarevenemang inom barn, ungdom och senior-handbollen. Turneringen spelas på stranden i Åhus och bidrar till stor gemenskap för hela handbollssverige. Varje år deltar över 1400 lag som spelar över 10 000 matcher på de 19 sandbanorna. Under festivalens tio dagar samlas landets handbollsföreningar och kompisgäng här för att skapa nya minnen tillsammans.

Åhus Beachfotboll är den största beachsoccerturneringen i Sverige och leder utvecklingen i kategorin beachsoccer för barn- och ungdomar. Turneringen finns till för alla som älskar fotboll, sommar och strand. Här samlas fotbollsklubbar från hela landet för att sparka boll i sanden. Åhus Beach har blivit samlingspunkten för en härlig gemenskap och god lagsammanhållning i samband med en rolig spelupplevelse på stranden i Åhus. Under 7 dagar spelar de 400 lagen ca 3000 matcher.

Sammanlagt under våra sportevenemang deltar nära 2 000 lag med ca 20 000 deltagare och över 100 000 besökare. Sammantaget är våra evenemang en folkfest med över 120 000 personer från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Tyskland.