Henrik Persson Ekdahl satsar för mötesplatsen Åhus

Pappan jobbade på däckverkstaden och själv började han affärslivet tidigt med glassförsäljning på stranden. Sommaren 2018 återvände techmiljardären till sin barndomsort och såg tio tusentals människor engagerade i evenemangen på Åhus Beach.

I dag är Henrik Persson Ekdahl partner i Optimizer Invest – ett grundarfinansierat investmentbolag som främst investerar i unga techbolag. Tillsammans med sina partners har han även startat stiftelsen Optimizer Foundation, som bland annat investerar i företag som hjälper barn. Nu sponsorar Henrik även att på egen hand Åhus Beach.

Att stödja ett evenemang som betyder mycket för orten Åhus och som främjar sport och aktiviteter för barn ligger honom varmt om hjärtat.

Tack vare samarbetet ges Åhus Beach större möjligheter att tillsammans med besökarna skapa en större och bättre upplevelse för alla varje sommar och i framtiden. Det finns en vision om långsiktigt samarbete och samtidigt brinner båda parter för att det ska finnas en mötesplats, präglad av glädje och gemenskap för alla, barn som äldre, i Åhus på sommaren.

Intervju med Henrik från 2018

Henrik Persson Ekdahl
Vem: serieentreprenör från Åhus, en av få skånska techmiljardärer
Familj: Fru och tre barn
Bor: i södra Spanien
Gör: partner i Optimizer Invest – ett grundarfinansierat investmentbolag som på tidigt stadium går in och utvecklar techbolag och hjälper entreprenörer med att nå sin fulla potential med lönsam tillväxt. Henrik har även tillsammans med sina partners startat en stiftelse för socialt entreprenörskap – Optimizer Foundation.