Minnen för livet!

En del av Åhus Beachhandboll Festival

12-21 JULI 2019

Janne Bark

Janne Bark har fungerat som Ulf Lundells gitarrist och högra hand i över 25 år, han har genom sin långa och framgångsrika karriär jobbat med hela den svenska artisteliten. Som gitarrist och musiker är han en av de mest respekterade i Sverige. Många av våra mest uppskattade artister väljer att jobba med bandet, genom åren har Janne Bark All Star Band gästats av Louise Hoffsten, Sanna Nielsen, Nanne Grönvall, Staffan Hellstrand, Anne-Lie Rydé, Brolle, Bröderna Rongedal, Calle Kristiansson, Markoolio, Lagaylia Frazier, Lasse Kronér, Plura m.fl.

Markoolio

Markoolio – En av genom tidernas mest folkkära svenska artister är utan tvekan halvfinnen Markoolio.

1998 slog han igenom med dunder och brak med hiten ”Sommar och sol”, och har sedan dess varit ständigt aktuell. Efter snart 20 år på scen har Markoolio levererat otaliga hits såsom ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till Fjällen”, ”Värsta Schlagern”, ”Gör det igen”, ”Rocka på”, ”Mera Mål”, ”Ingen sommar utan reggae”, ”Jag orkar inte mer” och ”Millenium 2”.

Historien om den rappande finnen fortsätter. Med sin humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet.

Dan Hylander

Dan Hylander är en av vår tids främsta låtskrivare. Det stora genombrottet med Raj Montana Band 1979-84, två rockbjörnar, och en handfull guld, platinaskivor och otaliga turneér. ”Farväl till Katalonien”, ”Skuggor i skymningen”, ”Vykort, vykort”, ”Svart kaffe”, Mamma tro mig”, ”Varje gång hon går förbi”, ”Höst” och 21/3 är exempel på några av Hylanders verk.
Under senare delen av 1990-talet övergick Hylander med stor framgång till att skriva musik åt och producera andra artister. På Tomas Ledins skiva Med vidöppna fönster från 2004 är låtarna skrivna och producerade av Dan Hylander och Tomas Ledin tillsammans. Som låtskrivare har hans sånger framförts och/eller spelats in av artister som Thorsten Flinck, Totta Näslund, Kal P Dal, Sven-Ingvars, Tomas Ledin, Larz- Kristerz, Christina Lindberg, Niels Jensen, Björn Skifs m.fl.
Hösten 2009 satte Dan Hylander samman sitt första band på drygt 20 år och turnerar flitigt och framgångsrikt. 2011 släpptes skivan Den försenade mannen som var hans första i eget namn på 17 år.

Jessica Andersson

Hon slog igenom i bandet Fame tillsammans med Magnus Bäcklund. 2003 vann de Melodifestivalen med låten ”Give Me Your Love”. De medverkade även 2004 med låten ”Vindarna vänder oss”.

Som soloartist har Jessica medverkat i Melodifestivalen fyra gånger. 2006 med ”Kalla nätter”, 2007 med låten ”Kom”, 2010 med ”I did it for love” och 2015 med ”Can ́t hurt me now”.

2010 vann hon Let’s Dance (TV4), samt 2008 en Guldmask för bästa kvinnliga huvudroll för hennes roll i musikalen Little Shop of Horrors.

Hon har legat 98 veckor i sträck på Svensktoppen med låten I did It For Love, som även blev utsedd till årets låt 2010. Hennes självbiografiska bok ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var” (2009) har sålt i över 120.000 exemplar.

Efter 12 år med Diggiloo-turnén är Jessica Andersson både oerhört rutinerad och populär som liveartist.

2013 släppte Jessica albumet 40.14.4. som en förlängning av sin självbiografi. Materialet på albumet behandlar många av de tunga ämnen som även tas upp i hennes bok. Albumet skrevs tillsammans med Peter LeMarc och Marit Bergman. 2015 deltog Jessica Andersson i Melodifestivalen med låten Can’t Hurt Me Now,

2018 är hon åter aktuell som en av deltagarna i Melodifestivalen med låten ”Party Voice”.