Uppdatering från Åhus Beach kring Coronaviruset

Alla vi på Åhus Beach har djup förståelse för den nuvarande situationen med Covid-19 och att den påverkar alla idrottsföreningar och privatpersoner ute i landet. Vi förstår att det uppstår många frågor kring sommarens turneringar i Åhus som vi här försöker besvara.

Vi kommer alltid sätta våra besökares hälsa i första hand när vi ser framåt till sommaren och kommer följa myndigheters rekommendationer när vi tar beslut. Just nu är sammankomster förbjudna t.o.m. 31 december 2020 men Folkhälsomyndigheten är väldigt tydliga med att denna regel kommer att följa virusets utveckling och kan därför komma att upphävas tidigare. Därför planerar vi för sommarens evenemang med olika handlingsplaner i sikte.

Vi kommer ta beslut på om det inte blir evenemang senast 1 juni 2020 eller tidigare om annat beslutas av Regeringen.

Just nu känner vi ett stort ansvar gentemot alla barn och ungdomar som längtar efter sommarens Åhus Beach, och vi vill gärna att ni förmedlar till era spelare att vi ska göra allt för att genomföra turneringen i sommar. Vi hoppas att ni med stöd i Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer har möjlighet att aktivera era barn och ungdomar under denna oroliga tid så gott det går.

Vi besvarar många av era frågor kring sommarens turneringar i Åhus här nedan.

Vanliga frågor

Kan vi dra ut vårt lag nu och få tillbaka anmälningsavgiften?
Ja, om ni anmälde ert lag inom de senaste 14 dagarna så får ni full återbetalning av er anmälningsavgift. Efter 14 dagars ångerrätt återbetalas anmälningsavgiften ej så länge vi planerar att genomföra vårt evenemang.

Får vi en straffavgift om vi vill dra ut vårt lag nu?
Nej, det kostar ingenting extra i år att dra ut laget.

Hur många lag är anmälda till årets turneringar?
Idag, den 3 april, är det över 1100 lag anmälda till sommarens beachhandbollsturnering och 200 lag till vår beachfotbollsturnering.

Vi funderar på att anmäla oss?
Anmälan 2020 är fortfarande öppen och det anmäler sig lag löpande, vi har förlängt betalningstiden för nya laganmälningar. Har ni frågor kontakta oss på info@ahusbeach.com

Vad händer med vår anmälningsavgift om det blir inställd turnering?
Ett inställt evenemang på grund av covid-19 klassas som en extra ordinär omständighet (force majeure) och det är egentligen inte realistiskt för oss att betala tillbaka alla anmälningsavgifter med tanke på redan uppkomna kostnader. Men vi har full förståelse för att många är oroliga för både sin förening och privata ekonomi just nu. Vi jobbar därför för fullt för att hitta möjligheter att betala tillbaka en så stor del som möjligt av anmälningsavgiften till er vid utebliven turnering. Samtidigt som vi på Åhus Beach vill kunna genomföra årets turnering så vill vi även säkra turneringens överlevnad kommande år. Vi återkommer med mer info kring detta inom kort.

Vad gör ni med den del av anmälningsavgiften som ni behåller?
Åhus Beach är ett familjeägt företag grundat ur föreningslivet med ett flertal året om-anställda. Att arrangera ett massevenemang som Åhus Beach kräver stora förberedelser. Vi har fram till idag redan kommit långt i dessa förberedelser. De pengar som vi behåller använder vi för att täcka våra redan uppkomna kostnader och driva organisationen för att kunna leverera minnen för livet igen nästa år.

Vad händer vid inställd turnering med vårt bokade lagtält?
Ett inställt evenemang på grund av covid-19 klassas som en extra ordinär omständighet (force majeure). Men vi har tagit beslut på att ni får 100% av era bokade lagtältsavgifter tillbaka.

Vad händer vid inställd turnering med vårt bokade lagboende på Sånna boendecenter?
Ett inställt evenemang på grund av covid-19 klassas som en extra ordinär omständighet (force majeure). Men vi har tagit beslut på att ni får 100% av era pengar tillbaka för bokat lagboende på Sånna boendecenter.

Vad händer om det inställd turnering och vi har bokat annat boende i Åhus med omnejd?
Kontakta det boendet du har bokat och hör vad som gäller för det specifika boendet.

Fler frågor och svar