9-18 juli 2020. Juniorer och seniorer är preliminära speldagar.

Resultat

Resultaten 2019 hittar ni i vår Åhus Beach Official app och här.

Spelregler

Åhus Beachhandboll bygger sitt koncept på Svenska Handbollsförbundets regler för inomhushandboll med vissa undantag. Om dessa kan ni läsa här, samt resterande regler, dispensinformation, matchkläder och mycket annat som rör tävlingen. Läs här!

Resultat 2019

Enligt Svenska Handbollsförbundets beslut spelar vi utan slutspel 2019 i de yngsta åldersklasserna 2011, 2010, 2009 och 2008. Detta innebär att vi vänder resultat under matcherna som inte publiceras i officiella tabeller. Många matcher garanteras för alla deltagande lag.

Spelklasser

Lek & Lär

Födda 2011

Ny klass 2019! Här spelar alla barn som är födda 2011 i en klass. Vi spelar över en dag utan slutspel. Många matcher garanteras för alla deltagare.
Startavgift: 850:-

Födda 2010

Här spelar alla barn som är födda 2010 i en klass. Vi spelar över en dag utan slutspel. Många matcher garanteras för alla deltagare.
Startavgift: 850:-

Barnklasser

Födda 2009, 2008

I dessa två klasser spelar vi två dagar och vi spelar utan slutspel. Många matcher garanteras för alla deltagande lag.
Startavgift: 1650:-

Födda 2007, 2006

I dessa två klasser spelar vi två dagar med slutspel.
Startavgift: 2 350:-

Ungdomsklasser

Födda 2005, 2004

I dessa två klasser spelar vi två dagar med slutspel.
Startavgift: 2 450:-

Födda 2003, 2002

I dessa två klasser spelar vi två dagar med slutspel.
Startavgift: 2 600:-

Juniorklasser

Födda 2001

Ny klass 2019! Vi spelar två dagar med slutspel.
Startavgift: 2 700:-

Födda 1999-2000

Vi spelar två dagar med slutspel.
Startavgift: 2 800:-

Övriga klasser

Handboll för Alla

Den gående Handbollsklassen riktar sig till personer med något funktionshinder eller någon form utav funktionsnedsättning. Handboll För Alla den Gående Handbollsklassen spelas över två dagar.
Startavgift: 850:-

Senior förening

Senior förening riktar sig till föreningslag där samtliga deltagare endast är aktiva licensierade spelare som vill delta under Åhus Beachhandboll Festival över två dagar.
Startavgift: 2 800:-

Senior öppen klass

Är ni vännerna som i vanliga fall är aktiva/licensierade spelare som lirar i olika klubbar? I denna klass kan ni som är 17 år eller äldre spela. Tävlingsklassen spelar över två dagar. I denna klass är det obligatoriskt med en lagledare över 18år.
Startavgift: 3 250:-

Motionsklass

Motionsklassen är till för kompisgänget som spelar på motionsnivå för att ha kul i sanden. I denna klass kan ni som är 15 år eller äldre deltaga, dock får inga aktiva spelare delta i denna klass. Detta gäller även aktiva beachhandbollsspelare. I denna klass är det obligatoriskt med en lagledare över 18år.
Startavgift: 2 800:-

Elitklass

Elitsverige på dam- och herrsidan tillsammans med internationella toppklubbar gör upp om den åtråvärda mästartiteln i festivalens elitklass. Prispengar till gruppsegraren och totalvinnaren i damklassen och herrklassen. Läs mer om Elitklassen.

Sponsorklassen

Här deltar Åhus Beachhandboll Festivals sponsorer tillsammans med utlottade kändisar.

Anmälan

 • Er anmälan görs via Cupmanager.
 • Er anmälan är bindande. Genom att anmäla ett lag binder ni er att betala anmälningsavgiften.
 • Lag vars betalning inte kommer oss tillhanda efter förfallodatum kan komma att strykas från turneringen.
 • Det är lagets ansvar att kontrollera om vakant plats är tillsatt.
 • Är din klass fulltecknad? Gå in och anmäl som vanligt så hamnar du på reservplats. Om vi får tillräckligt många lag på reservplats i en klass kan vi eventuellt öppna upp klassen för ytterligare lag.
 • Om något lag gör ett avhopp ersätter första laget i kö denna plats.
 • Kolla gärna om det finns plats i klassen för ett år äldre spelare.

Policy – Anmälan/Utdragning

 • Lagen anmäler sig via Cupmanager. Alla föreningslag i barn, ungdoms och seniorklasser har rätt till en faktura med 14 betaldagar (10 bankdagar).
 • Alla icke föreningslag sker betalning direkt vid anmälan.
 • Alla lag har 14 dagars ångerrätt från den dagen laget anmält sig. Därefter är anmälan bindande. Drar laget sig ut inom dessa 14 dagar har laget rätt till att få tillbaka pengarna på anmälningsavgiften.
 • Lag som vill dra sig ur efter 14 dagarsångerrätt erhåller en utdragningsavgift om 800 kr.
  (Exempel: anmälningsavgift 2000 kr minus 800 kr = 1200 kr återbetalas till laget. Laget kan då inte heller hävda vid lagincheckningen att man har rätt till spelar/ledarband.) Gäller tom 31 mars.
 • Alla lag som drar sig ur efter den 1:e april erhåller en utdragningsavgift om 800 kr plus en straffavgift på 1500 kr. Gäller fram till och med 20 juni.
  (Exempel: anmälningsavgift 2000 kr minus 800 kr i utdragningsavgift, minus 1500 kr i straffavgift = laget är skyldiga oss 300 kr. Laget har inte rätt till spelar/ledarband.)
 • Lag som anmäler sig efter den 20 juni, till vakanta platser har ingen ångerrätt, utan då är anmälan bindande direkt. (Lottning är klar 20 juni.)
 • Lagen har rätt till max 10 spelarband och 2 ledarband.

Bestämd utdragningsavgift 800 kr.
Bestämd straffavgift efter den 1:e april 1500 kr.

Inställd turnering

Åhus Beachhandboll är inte återbetalningsansvarig för ekonomisk förlust eller skador som kan uppstå på grund av krig, krigsliknande händelse, inbördeskrig, revolution, uppror, myndighets åtgärd, strejk, lockout, blockad eller andra force majeure – händelser. Under dessa förhållanden förbehåller sig turneringsledningen rätten att behålla lagavgifter att använda för en kommande turnering eller återbetala till deltagare efter avdrag av kostnader som turneringsorganisationen ådragit sig genom tredje part.