Handbollsminnen i Åhus

15-24 juli 2021

Det bästa med Åhus Beachhandboll!

Handbollssverige är här

Under festivalens tio dagar samlas landets handbollsföreningar och kompisgäng här för en annorlunda upplevelse. Totalt kommer över 1400 lag från hela Sverige för att spela beachhandboll och ha kul tillsammans i sanden.

Samlad upplevelse

Åhus Beach är världens vackraste spelplats. Vi bygger upp en hel handbollsby med restauranger, lagtält, spelplaner och aktivitetsmontrar på evenemangsstranden i Åhus. Allt är samlat på ett och samma festivalområde precis vid havet!

Stora profiler

Hos oss träffar du Sveriges största handbollsstjärnor vare sig de spelar i elitklassen eller njuter av handbollsfesten. Kim Andersson, Jim Gottfridsson, Hanna Blomstrand är några av stjärnorna som årligen besöker oss.

Finalkvällarna

Sveriges bästa artister uppträder live och våra speakers bjuder på en riktig show för alla tusentals deltagare och besökare under finalkvällarna! Molly Sandén, GAMMAL och Markoolio är artister som tidigare satt stranden i gungning.

Mycket att göra

Action från morgon till kväll. Stranden är laddad med aktiviteter och minnesvärda upplevelser under hela festivalen för alla åldrar.

En unik stämning

Vare sig det är finalspel med fullsatta läktare, go stämning och massa spelglädje. Åhus Beachhandboll är en unik folkfest och ett resultat av gemenskapen som finns i hela handbollssverige.

Spännande upplevelser för hela familjen

Sola & bada

Festivalområdet ligger belägen på en stor sandstrand där du kan ta ett bad mellan matcherna i havet genom badpassagen. Ett promenadstråk från festivalen finns ett utebad med bassänger vid Åhus Seaside. Utanför festivalområdet ligger en offentlig strand.

Oförglömliga finaler

Efter en intensiv speldag på de 19 sandbanorna samlas alla för finaler på strandens hjärta, centercourten, näst intill samtliga av alla festivalens dagar. Supporterskaran jublar, föreningsflaggorna viftas och trumslagen viner genom luften. Stora känslor fyller centercourten varje kväll vare sig det är final eller konsert på scenen. En oförglömlig upplevelse för både spelare och publik.

Lagtältsbyn

Lagtältsbyn är mötesplatsen för alla barn & ungdomar, ledare och föräldrar under Åhus Beachhandboll Festival. Det är här laget tillsammans med föreningen laddar batterierna och finslipar på heja-ramsorna inför kommande matcher. Här finns det en grillplats med glöd varje dag mellan 11–20.

Mat & Dryck

Det finns gott om mat och dryck för hela familjen. Restauranger finns utbrett över hela området där ni kan avsmaka allt från buffé, fastfood till gourmetmat, glass, vegetariska samt andra spännande rätter i våra Foodtrucks. Eller så hittar ni något snabbt och gott i nya matbutiken Åhus Beach Foodstore. Vi har en av Kristianstads bästa krogar, Kippers Källare, på stranden. Samt fullständiga rättigheter. Grillen i lagtältsbyn står tänd hela dagen för er som vill laga er egen mat över öppen eld. På Åhus Beach finns något för alla!

Möt dina stora hjältar

Ta en selfie, få en autograf eller tips – eller bara hälsa på någon av våra mest älskade handbollsstjärnor och artister.

Mycket att göra

Våra partners har massa roliga aktiviteter utspridda över festivalområdet för stora som små där hela laget eller familjen kan delta, allt från bollaktiviteter, till mästarnas mästare till provkörning av bilar.

Studion

Tältet där vi snackar handboll på djupet och platsen där alla profiler samlas för att snacka om mycket annat skoj. Sommaren 2020 kommer studion presenteras av Sveriges enda handbollsmagasin, Stürmerfoul!

Scenen

På scenen vid centercourten bjuder Sveriges bästa artister på en riktig show. Sommaren 2019 bjöd artister som Molly Sandén, Peg Parnevik och William Segerdahl på en musikupplevelse vi aldrig glömmer. Vad som händer sommaren 2020 presenteras inom kort.

Handboll <3

För att inte glömma det allra viktigaste och varför vi är här, vår kärlek till sporten och handbollen. Spel på alla 19 banor från morgon till kväll. 15-24 juli siktar vi på handbollsfest i Åhus! Spelschema för alla lag publiceras i juni.

Möt dina stora hjältar
– Våra mest älskade handbollsstjärnor –

Sveriges stora handbollsprofiler är på plats.

Dessa var hos oss 2019:

Kim Andersson

Jim Gottfridsson

Valter Chrintz

Hanna Blomstrand

Linn Blohm

Vi skapar minnen för livet
– & en unik cupupplevelse –

Våra deltagare ser Åhus Beach som en rolig uppstart inför kommande säsong. I lagtältsbyn samlas föreningslivet och familjer för att ha roligt tillsammans. Eftersom allt är samlat på ett och samma ställe innebär det minimalt resande för alla. Vi bygger upp en hel idrottsby med 19 banor samlade på ett festivalområde precis vid havet. Detta ger en unik möjlighet att följa och heja på alla lag från er förening samt spelklass.

Åhus, Sweden

Åhus är en av Skånes vackraste orter och har två sandstränder, ett naturreservat och en småbåtshamn. Perfekt som sommarens resmål för hela familjen.

Åhus ligger utmed hanöbukten som kallas ”Ålakusten” och har varit platsen Åhus Beachhandboll Festival ägt rum sedan cupen grundades 1997. I vår underbara by finns det unika miljöer precis utanför handbollsarenan som är värt ett besök. Köpmannagatan i Åhus är en unik handelsplats där det finns både butiker, mysiga caféer och restauranger.

Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då en betydande handelsplats var etablerad en bit uppströms om det nutida samhället.

Åhus var sedan långa tider känd som badort. Redan på slutet av 1800-talet gick badtågen på Åhusbanan från Kristianstad till Åhus. Varma sommardagar kunde 4 000-5 000 personer stiga av i nuvarande Stubbagatans förlängning för att ströva omkring utmed Täppetstranden. Platsen där tusentals människor idag vallfärdar för att besöka Åhus Beachhandboll varje sommar.