Världsklass sedan 1997!

Elitklassen är en turnering för svenska och internationella elitlag. Tävlingen är en del av Åhus Beachhandboll Festival sedan 1997 och avslutar den populära turneringsveckan med beachhandboll i sann världsklass. Alla matcher och finaler spelas ute på Åhus Beachhandbolls hjärta: centercourten, inför live-TV och storpublik.

Startfält i världsklass

De bästa från internationell elithandboll är klara för turneringens elitklass 20-21 juli 2019. De två finalisterna från sommarens spel, SG Flensburg-Handewitt och regerande Åhus Beach-mästarna IFK Kristianstad, är klara på Herrsidan. Redo för spel är även Åhus Beach-Mästarinnorna København Håndbold, med inte mindre än fem svenska landslagsspelare i truppen. Och många fler!

Klara elitlag

Elitlaget København HB siktar högt även i år

Premiäråret på stranden i Åhus förra sommaren slutade med guld och brons i damernas elitklass. I år kommer København Håndbold tillbaka till Åhus Beachhandboll och målsättningen är klar. – Vi går alltid ut på planen med målsättningen att vinna, oavsett om det handlar om beachhandboll, vanlig handboll eller uppvärmningens fotbollsmatch, säger klubbchefen Janni Møller Thomsen.

Läs mer

Proffset Hanna Blomstrand längtar till stranden i Åhus

Hanna Blomstrand är fruktad vänsterhänt högernia i såväl danska København Håndbold som i det svenska damlandslaget. Trots att hon egentligen är högerhänt. Vändningen kom på stranden i Åhus när hon var tolv år och spelade i H65 Höör. – Jag sköt med vänstern och tänkte att ”det gick ju lika bra som med högern”, så jag fortsatte, säger Hanna.

Läs mer

Handbollsfiesta

Direkt efter Åhus Beachhandboll Festival är det dags för sommarens hetaste försäsongsmatcher 22-23 juli 2019.

Måndag 22 juli i Kristianstad Arena
18.00: H65 Höör vs Köbenhavn Håndbold
19.45: IFK Kristianstad vs SG Flensburg Handewitt

Tisdag 23 juli i Sånnahallen Åhus
18.30: LUGI HF vs SG Flensburg-Handewitt
Biljetter säljs på plats.

Köp din biljett till 22 juli här

Elitklassen 2018

Några av de bästa liga-lagen deltog i sommarens elitklass 2018. De danska liga-mästarna København Håndbold visade framfötterna i damernas elitklass och kammade hem guldet i final mot fjolårets svenska mästare H65 Höör. I en nervig herr-final mot SG Flensburg-Handewitt tog IFK Kristianstad sitt första beachhandbollsguld någonsin i sanden.

Kolla in resultatet 2018

Åhus Beach Studio

Se alla kvart-, semi- och finaler som sändes direkt från Centercourten!

Se alla matcher igen