Världsklass sedan 1997!

Elitklassen är en turnering för svenska och internationella elitlag. Tävlingen är en del av Åhus Beachhandboll Festival sedan 1997 och avslutar den populära turneringsveckan med beachhandboll i sann världsklass. Alla matcher och finaler spelas ute på Åhus Beachhandbolls hjärta: centercourten, inför live-TV och storpublik.

Startfält i världsklass

De bästa från internationell elithandboll stod klara för turneringens elitklass 20-21 juli 2019. Finalisterna från 2018 års spel, SG Flensburg-Handewitt och regerande Åhus Beach-mästarna IFK Kristianstad, stod klara på Herrsidan. Redo för spel var även Åhus Beach-Mästarinnorna København Håndbold, med inte mindre än fem svenska landslagsspelare i truppen. Och många fler!

Klara elitlag

Åhus Beach TV

Se alla kvart-, semi- och finaler som sändes direkt från Centercourten!

Se alla matcher igen

LUGI och Köpenhamn tog hem elitklasserna

Åhus Beachhandboll 2019 avslutades med finalen i 01- och elitklasserna. Gladast av alla var kanske Hampus Henningsson vars LUGI vann herrklassen som fick ta hem pokalen till omklädningsrummet. – Vi ska kyssa den inför varje match, skrockade Henningsson.

Läs mer

Elitklassen 2019

Några av de bästa liga-lagen deltog i sommarens elitklass 2019. Köpenhamn Handboll kom till Åhus som regerande mästarinnor och lyckades med bedriften att få båda sina lag med i final. LUGI lyckades gå hela vägen genom att i finalen besegra de dubbla tyska Bundesligamästarna SG Flensburg Handewitt.

Kolla in resultatet 2019

Handbollsfiesta

Direkt efter Åhus Beachhandboll Festival spelades sommarens hetaste försäsongsmatcher 22-23 juli 2019.

Måndag 22 juli i Kristianstad Arena
18.00: H65 Höör vs Köbenhavn Håndbold
19.45: IFK Kristianstad vs SG Flensburg Handewitt

Tisdag 23 juli i Sånnahallen Åhus
18.30: LUGI HF vs SG Flensburg-Handewitt
Biljetter säljs på plats.