Beslut gällande anmälningsavgifter

För drygt en månad sedan tvingades vi ställa in årets evenemang. Konsekvenserna av ett inställt evenemang för oss är stora. Som det ser ut i dagsläget förväntar vi oss förlora 80 procent av vår omsättning. Ett intäktsbortfall som hade varit ännu större om vi inte på väldigt kort tid skapat en digital samlingsplats i vår app Åhus Beach Official i sommar. Tack vare denna app förväntar vi oss generera partnerintäkter trots uteblivet fysiskt evenemang.

Appen, tillsammans med omfattande kostnadsbesparingar i form av uppsägning av personal, korttidspermitteringar samt att vi ett tidigt skede, innan beslutet att ställa in evenemanget, stoppade olika kostnader bidrar till att vi är hoppfulla att klara coronakrisen 2020 samt genomföra ett evenemang 2021.

Många undrar såklart vad som händer med era anmälningsavgifter nu när det är inställt evenemang.

Vi har sedan många år tillbaka en tävlingsregel att anmälningsavgifter inte återbetalas. Ett inställt evenemang på grund av myndigheters beslut klassas som en extra ordinär omständighet och går därför under force majeure. Därför är Åhus Beach inte återbetalningsskyldiga då myndigheter tvingat oss att ställa in.

Vi har full förståelse att många av er också påverkats ekonomiskt i konsekvenserna av pandemin och är oroliga både för sin förening samt privata ekonomi just nu. Det känns inte bra att följa våra tävlingsregler i detta läget.

Vi har därför jobbat för fullt och tittat på olika möjligheter för vad vi kan göra för alla våra lag nu vid utebliven turnering, samtidigt som vi på Åhus Beach säkrar turneringens överlevnad kommande år.

Tack vare våra partners stöd samt rejäla kostnadsbesparingar har vi nu haft möjlighet att tidigarelägga vårt beslut om anmälningsavgifter enligt följande.

Vi kommer ge våra lag och föreningar som betalt anmälningsavgiften för 2020 en tillgodocheck på 50% på anmälningsavgifter som gäller till 2021 års turneringar. Dessutom är alla lag som var anmälda 2020 säkrade sin plats till turneringarna 2021.

Föreningar och lag som har betalat för lagtält på området och bokat skolboende via oss kommer att få full återbetalning.

Vill ni följa vårt överlevnadsarbete så kan ni läsa det senaste reportaget i Kristianstadsbladet här. Vi kommenterar även ARN’s beslut i reportaget här.

Ingen sommar utan Åhus!
Denna sommaren kan vi inte samlas på stranden. Men tack vare våra partners stöd har vi nu möjlighet att presentera vår digitala festival Åhus Beach Memory Games. Den här har vi skapat för alla supportrar, ledare och spelare som saknar sommaren i Åhus.

Genom att ladda ner Åhus Beach Official har du möjlighet att stötta oss. Appen är gratis och släpps den 22 juni, och det kommer hända roliga saker speciellt under Åhus Beachhandboll Festival 9-18 juli. Här hittar du matcherna och de magiska ögonblicken genom tiderna, nya intervjuer med idrottsprofiler samt roliga digitala spel och tävlingar.

Mer information om Memory Games kommer inom kort!

Våra huvudpartners