Åhus Beachfotboll och Åhus Beachhandboll 2020 ställs in – Åhus Beach

Åhus Beachfotboll och Åhus Beachhandboll 2020 ställs in

Vänner, det enda vi hoppades på var en sommar där vi kunde röra oss fritt i sanden, bada i havet och spela tillsammans på världens vackraste spelplats i Åhus. Nu måste vi tyvärr meddela att vi ställer in evenemangen för första gången sedan starten 1997.
– Det är med bedrövelse vi måste meddela att samtliga våra evenemang tvingas att ställa in sommaren 2020, säger Åhus Beach grundare och VD Mats G Jönsson.

På grund av den fortsatta spridningen av Coronaviruset kommer årets upplaga av Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beachfotboll inte kunna genomföras. Vi har in i det sista vridit och vänt på olika möjligheter för hur vi skulle kunna anordna sommarens evenemang. Länge hoppades vi på att utvecklingen kring viruset skulle vända, men vi kan nu konstatera att våra förberedelser och drömmar om sommaren 2020 inte kommer gå i uppfyllelse.

Det finns just nu rekommendationer kring begränsade resor inom landet samt förbud till folksamlingar över 50 personer. Då vi bedömer det som osannolikt att Folkhälsomyndigheter kommer ändra dessa rekommendationer inom den närmsta tiden ser vi inget annat val än att ställa in 2020 års evenemang.

– Vi har varit optimistiska ända in i det sista, säger Mats G Jönsson, men till slut insåg vi omöjligheten i att anordna ett så stort evenemang som Åhus Beach med denna fortsatta osäkerhet. I år skulle bli det 24:e året som vi genomför Åhus Beachhandboll och att behöva ställa in har aldrig tidigare funnits i vår tankevärld.

Det är tråkigt för alla lag och besökare som sett fram emot sommaren i Åhus och som sett fram emot att träffa alla sina vänner igen. Våra evenemang har stor betydelse för vår personal, leverantörer, samarbetspartners, föreningar samt boende- och turistsektorn runt Åhus och Kristianstad.

– Många sitter i samma båt fortsätter Mats. Det innebär stora ekonomiska tapp för det lokala föreningslivet och 100-tals ungdomar som blir utan sommarjobb. Våra 20 000 deltagare och 1000-tals familjer blir utan en sommar i Åhus samtidigt som vår bygd tappar sin stora årliga familjefolkfest.

Vi förstår att många har frågor rörande vad som händer med anmälningsavgifter och ev. återbetalningar. Vi vill vara tydliga med att vår viktigaste prioritet är att hitta en lösning som är bra för alla men som samtidigt säkerställer att Åhus Beach överlever.

Vi kommer givetvis drabbas ekonomiskt av beslutet att ställa in sommarens evenemang. Innan vi återkommer med besked kring bl.a. anmälningsavgifter till föreningar måste vi dessförinnan säkerställa de ekonomiska konsekvenserna, så att vi inte äventyrar evenemanget sommaren 2021.

Tillsammans kan vi hjälpas åt så att Åhus Beach finns kvar här för oss alla sommaren 2021.
Det är en sak som är säker: vi vill skapa nya härliga minnen för livet tillsammans med Er alla!
Tack för ert stöd och förståelse.
Ta väl hand om er så ses vi sommaren 2021!

Styrelsen & teamet i Åhus Beach

Kontaktperson på Åhus Beach
Mats G Jönsson
VD/Grundare
0708-98 90 75
mats@ahusbeach.com

Åhus Beachhandboll Festival 15-24 juli 2021
Åhus Beachfotboll 3-9 juli 2021

Vad händer nu?
Frågor & Svar>