Åhus Beach Boendeplattform

Varje år kommer ett stort antal besökare till Åhus för att delta i de båda turneringarna på Evenemangsstranden, Åhus Beachfotboll och Åhus Beachhandboll Festival. Sammanlagt ca 80 000 unika besökare till evenemangen på Åhus Beach genererar ca 40 000 gästnätter till Kristianstads Kommun. Siffran för antalet besökare har ökat för varje år efterhand som evenemangen vuxit. Samtidigt är det kategorin ”långväga besökare” som ökar.

För att öka upplevelsen för de långväga besökarna har Åhus Beach en utmaning. Att kunna tillhandahålla boenden åt samtliga som efterfrågar. För att göra det enkelt och användarvänligt för besökaren har Åhus Beach därmed skapat en boendeplattform på sin hemsida där de, tillsammans med samarbetspartners, föreningar och privatpersoner kan administrera och lägga upp gästnätter till förmån för besökarna. Vilka vinner på det här? Svaret är: Alla.

”Genom att bli boendepartner till Åhus Beach hjälper man på så vis evenemangen att skapa en bättre upplevelse för besökaren och deltagaren för samtliga evenemang. Detta samtidigt som din förening, ditt hotell, B & B, vandrarhem eller du som privatperson tjänar pengar” – Patricia Wendel

Patricia Wendel, service- och administrationskoordinator på Åhus Beach, berättar att samarbeten har upprättats med föreningar och företag i Åhus med omnejd samt familjeföretaget från Ystad, Nordic Travel för att kunna öka boendeservicen för besökarna. Alla samarbeten förläggs sedan på en och samma plattform – Åhus Beach Boendeplattform – där alla parter kan lägga upp sina boenden på ett enkelt och smidigt sätt.

Det nya konceptet som boendeförmedlare grundar sig i att förenkla processen för besökare att kunna hitta boenden över sommaren på ett smidigt sätt. Det innebär att Åhus Beach erbjuder olika anläggningar att vara bokningsbara på deras hemsida som har över 6 miljoner sidvisningar om året. Chansen för att få just din stuga uthyrd, rum på hotell eller vandrarhem är väldigt stor. Och det bästa är att det är både enkelt att registrera sig och riskfritt eftersom ditt boende blir försäkrat via stugbranschens trygghetsförsäkring som ingår.

Är du en aktör som till 2019 vill skapa ett större samarbete med Åhus Beach finns möjligheten att få din anläggning uppbokad direkt via anmälningssystemet för deltagare som söker hårdförläggning.

”Efterfrågan är oerhört stor då vi 2015 hade 927 gästnätter på hårdförläggning och 2017 1876 gästnätter på hårdförläggning. Det är en ökning med mer än 50% över en tvåårsperiod, säger Wendel.”

Hårdförläggningar som Åhus Beach administrerar över via anmälningssystemet är Sånnaskolan, Åhus Bowling och Åhus Beach Boendecenter.

 

Är du som privatperson intresserad av att hyra ut din bostad och vill ha hjälp med att registrera ditt boende? Då är du välkommen på öppet hus!

 När: Torsdagen den 1 februari kl. 10.00-15.00

Var: Åhus Beach Kontor på Evenemangsstranden

På plats finns både representanter från Åhus Beach och Nordic Travel som kan svara på dina frågor. Vi hjälper dig även att lägga upp ditt uthyrningsobjekt.

 

Snabbfakta:

  1. Registrera dig på vår hemsida, http://ahusbeach.com/ahus-beachhandboll-festival/bo/
  1. Det tar ca 10 minuter och är kostnadsfritt att registrera sin bostad. Där lägger du upp bild och övrig information såsom antalet bäddar, vilken tidsperiod etc.
  2. Stugbranschens trygghetsförsäkring ingår. Dock krävs hemförsäkring eller motsvarande för att denna försäkring ska gälla.
  3. Nordic Travel ansvarar för att betalningen kommer in på ditt konto.
  4. Vid frågor och support gällande betalning, försäkring, avtal och villkor hänvisas du till Nordic Travel.