Spelregler

Åhus Beach Fotboll följer det regelverk för Beachsoccer som fastställts av SvFF och tävlingen är sanktionerad av Skånes Fotbollsförbund. Vissa regler reviderades under 2018 i enlighet med Fifas regelverk. Läs mer här.

Nya klasser 2020

Juniorklass – Öppen (samla kompisgänget, både aktiva och icke aktiva) Speldag 30/6 & 1/7
Juniorklass – Förening (endast för spelare som är aktiva, med spelare som tillhör samma förening) Speldag 30/6 & 1/7
Senior Öppen – (samla kompisgänget, både aktiva och icke aktiva) Speldag 2/7 & 3/7
Senior Förening (endast för spelare som är aktiva, med spelare som tillhör samma förening) Speldag 28/6.
Läs mer om alla spelklasser här.

Anmälan

• Er anmälan görs via Cupmanager.
• Klasserna 7, 8, 9, 10, 11, 12 år kan dubblera med spelare inom spelklassen om klubben behöver använda den möjligheten för att kunna anmäla fler lag istället för att ha ”för stora bänkar”. Två spelare per match kan dubblera men dessa spelare ska alterneras minst varannan match.
• Det är lagets ansvar att kontrollera om vakant plats är tillsatt.
• Är din klass fulltecknad? Gå in och anmäl som vanligt så hamnar du på reservplats. Om vi får tillräckligt många lag på reservplats i en klass kan vi eventuellt öppna upp klassen för ytterligare lag.
• Om något lag gör ett avhopp ersätter första laget i kö denna plats.
• Kolla gärna om det finns plats i klassen för ett år äldre spelare.

Deltagande

• I klasserna 17-19 Öppen, Motion och Aktiv är det tillåtet att anmäla egna lag med egna namn. Vi accepterar inte några lagnamn med rasistiska, sexistiska eller religiösa anspelningar eller som på annat sätt är opassande. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att stryka lag med sådana namn.
• Det är inte tillåtet att medverka i olika lag som spelar i samma klass. Gäller det olika klasser är det dock tillåtet.

Policy – Anmälan/Utdragning

• Lagen anmäler sig via Cupmanager. Alla föreningslag i barn, ungdoms och seniorklasser har vid betalning med faktura 10 dagar på sig att betala.
• För alla icke föreningslag sker betalning direkt vid anmälan.
• Alla lag har 14 dagars ångerrätt från den dagen laget anmält sig. Därefter är anmälan bindande. Drar laget sig ut inom dessa 14 dagar har laget rätt till att få tillbaka pengarna på anmälningsavgiften.
• Lag som anmäler sig efter det att lottningen är klar 8 juni, till vakanta platser har ingen ångerrätt, utan då är anmälan bindande direkt.
• Lagen har rätt till max 8 spelarband och 2 ledarband på halvplan.
• Lagen har rätt till max 10 spelarband och 2 ledarband på helplan.

Inställd turnering

Åhus Beach AB är inte återbetalningsskyldigt för anmälningsavgifter eller andra betalda kostnader eller ersättningsansvarigt för ekonomisk förlust eller skada som uppstår på grund av krig, krigsliknande händelse, inbördeskrig, revolution, uppror, myndighets åtgärd, strejk, lockout, blockad eller andra force majeure – händelser.

Vad händer med vår anmälningsavgift om det blir inställd turnering?

Ett inställt evenemang på grund av covid-19 klassas som en extra ordinär omständighet (force majeure) och det är egentligen inte realistiskt för oss att betala tillbaka alla anmälningsavgifter med tanke på redan uppkomna kostnader. Men vi har full förståelse för att många är oroliga för både er förening och privata ekonomi just nu. Vi jobbar därför för fullt för att hitta möjligheter att betala tillbaka en så stor del som möjligt av anmälningsavgiften till er vid utebliven turnering. Samtidigt som vi på Åhus Beach vill kunna genomföra årets turnering så vill vi även säkra turneringens överlevnad kommande år. Vi återkommer med mer info kring detta inom kort.

Vad gör ni med den del av anmälningsavgiften som ni behåller?

Åhus Beach är ett familjeägt företag grundat ur föreningslivet med ett flertal året om-anställda. Att arrangera ett massevenemang som Åhus Beach kräver stora förberedelser. Vi har fram till idag redan kommit långt i dessa förberedelser. De pengarna som vi behåller använder vi för att täcka våra redan uppkomna kostnader och driva organisationen för att kunna leverera minnen för livet igen nästa år.