Åhus Beachhandboll Festival och Opel inleder ett nytt spännande samarbete

Åhus Beachhandboll Festival och Opel inleder ett nytt spännande samarbete. Opel blir en av turneringens huvudsponsorer 2014. Opel kommer utöver bilar även att bidra med aktiviteter på plats. Festivalbesökarna kommer bl.a. att kunna tävla om en Opel Adam och många andra fina priser vid köp av ett Festivalband.

pressbild_adam-webb
Opel Adam – vinnarbilen.

– Vi är mycket stolta över att kunna presentera Opel som ny Guldsponsor, säger Mats G Jönsson, VD och grundare av Åhus Beachhandboll Festival. Opels passion för sport i kombination med en tydlig aktiveringsstrategi kommer att bidra till att festivalen får ett riktigt uppsving. Tävlingen om en Opel Adam vid köp av Festivalband är det största priset vi någonsin har haft på Åhus Beachhandboll Festival.

– Vi har under senare år jobbat aktivt med event med väldigt positivt resultat, framförallt när det gäller varumärkesupplevelsen. Vårt samarbete med Åhus Beachhandboll Festival är en del i vårt arbete att stärka varumärket i Sverige men framförallt Opels position i Skåne. Vår återförsäljare Bilcity i Kristianstad kommer att ha en viktig roll i vårt samarbete med Åhus Beachhandboll, kommenterar Pia Brunn, Kommunikationschef Opel Sverige.

– Kopplingen till sport är något Opel arbetar med i flera länder i Europa. Både på elitnivå men även i ungdomssammanhang. Vi tycker att alla ska kunna få tillgång till roliga upplevelser och bra kvalitet utan att behöva betala för mycket. Därför passar Åhus Beachhandboll Festival väldigt bra, avslutar Pia Brunn.

Opel är en av Europas största biltillverkare och grundades 1862. Företaget säljer mer än en miljon fordon per år, vilket gör det till GM: s näst största personbilsmärke och det tredje största i Europa. Opel i Sverige marknadsför Opels person- och lätta transportbilar. Företaget har ca 40 anställda och kontoret ligger i Marievik i Liljeholmen i Stockholm. I Sverige har Opel ca 90 försäljningsställen och ca 140 verkstäder spridda över landet. Opel har idag en marknadsandel på ca 2,0 % i Sverige.

Åhus Beachhandboll Festival är en av Europas största beachhandbollsturneringar och grundades 1997. I sommar arrangeras 18:e upplagan av Åhus Beachhandboll Festival. Ett evenemang som lockar ca 60 000 personer och är sommarens höjdpunkt för många. Festivalen kör igång 11-19 juli och evenemangets Elitklass ligger 18-19 juli.