Välkommen till handbollssveriges hetaste samlingspunkt!

Åhus Beachhandboll Festival är Sveriges mest kända och uppskattade sommarevenemang inom barn, ungdom och senior-handbollen. Turneringen spelas på stranden i Åhus och bidrar till stor gemenskap för hela handbollssverige. Åhus Beachhandboll Festival är stolt medlem av Svenska Cuptouren.

Att den gemensamma nämnaren är kärlek för idrott och framför allt handboll bevisar att idrotten är viktig och likaså Åhus Beachhandbolls mission att sprida och stärka handbollen i Sverige.

Åhus Beachhandboll är världens största beachhandbollsturnering. Sammanlagt deltar 1 400 lag och 17 000 spelare och ledare från 140 föreningar. De spelar tillsammans ca 7 000 matcher på de 19 sandplanerna och tillsammans med supportrarna besöker ca 85 000 festivalen.

Vi hoppas att alla morgondagens spelare, barn och familjer tillsammans med Sveriges handbollsprofiler vill vara med och känna den glädje och gemenskap som skapas på vår unika strand och mötesplats i Åhus!

beach_150710_211652_7430

Mer än en beachhandbollsturnering

Att engagera sig i barn och ungdomars förutsättningar inom handbollen har alltid varit en viktig del i Åhus Beachhandboll. Vi är engagerade i Handboll för alla  och många av Sveriges handbollsföreningar.

Handboll på sand – sedan 1997

Det började 1997 som en liten cup i Åhus Småbåtshamn. Då fick grundaren Mats G Jönsson ringa och tjata in samtliga 75 lag. Hela familjen och alla föräldrar i Åhus Handboll var engagerade. Och inte var det många som trodde på en framtid för Åhus Beach Cup!

Men Mats hade en bild, en vision av att handboll blir lika kul att spela på sand. Med ett brinnande handbollsintresse och även erfarenheter som f.d. elitdomare, hade han fingertoppskänsla för regelverket och kände väldigt många inom handbollens värld. Några anledningar som har visat sig vara avgörande för resan med Åhus Beachhandboll Festival!

Idag är vi stolta över att vi har så många som kämpar och har roligt på stranden varje sommar.
Vi har fått en hel bygd och region att ställa upp bakom oss. Våra besökares 50 000 gästnätter har stärkt Åhus och Kristianstad som turistort.

Tack vare vår kärlek till handboll, bra samarbetspartners och en personalstyrka som under festivalen uppgår till hela 600 personer kan vi sedan 1997 stolt arrangera och välkomna er till Åhus Beachhandboll Festival!