Välkommen till handbollssveriges hetaste samlingspunkt!

Åhus Beachhandboll Festival är Sveriges mest kända och uppskattade sommarevenemang inom barn, ungdom och senior-handbollen. Turneringen spelas på stranden i Åhus och bidrar till stor gemenskap för hela handbollssverige. Åhus Beachhandboll Festival är stolt medlem av Svenska Cuptouren.

Att den gemensamma nämnaren är kärlek för idrott och framför allt handboll bevisar att idrotten är viktig och likaså Åhus Beachhandbolls mission att sprida och stärka handbollen i Sverige.

Åhus Beachhandboll är världens största beachhandbollsturnering. Sammanlagt deltar 1 400 lag och 17 000 spelare och ledare från 140 föreningar. De spelar tillsammans ca 7 000 matcher på de 19 sandplanerna och tillsammans med supportrarna besöker ca 85 000 festivalen.

Vi hoppas att alla morgondagens spelare, barn och familjer tillsammans med Sveriges handbollsprofiler vill vara med och känna den glädje och gemenskap som skapas på vår unika strand och mötesplats i Åhus!

beach_150710_211652_7430

Mer än en beachhandbollsturnering

Att engagera sig i barn och ungdomars förutsättningar inom handbollen har alltid varit en viktig del i Åhus Beachhandboll. Vi är engagerade i Handboll för alla  och många av Sveriges handbollsföreningar.

Handboll på sand – sedan 1997

Det började 1997 som en liten cup i Åhus Småbåtshamn. Då fick grundaren Mats G Jönsson ringa och tjata in samtliga 75 lag. Hela familjen och alla föräldrar i Åhus Handboll var engagerade. Och inte var det många som trodde på en framtid för Åhus Beach Cup!

Men Mats hade en bild, en vision av att handboll blir lika kul att spela på sand. Med ett brinnande handbollsintresse och även erfarenheter som f.d. elitdomare, hade han fingertoppskänsla för regelverket och kände väldigt många inom handbollens värld. Några anledningar som har visat sig vara avgörande för resan med Åhus Beachhandboll Festival!

Idag är vi stolta över att vi har så många som kämpar och har roligt på stranden varje sommar.
Vi har fått en hel bygd och region att ställa upp bakom oss. Våra besökares 50 000 gästnätter har stärkt Åhus och Kristianstad som turistort.

Tack vare vår kärlek till handboll, bra samarbetspartners och en personalstyrka som under festivalen uppgår till hela 600 personer kan vi sedan 1997 stolt arrangera och välkomna er till Åhus Beachhandboll Festival!

 

Festivalområdet

Hur stort är området? Kan man äta på området? Och vad kan man mer göra som besökare?

Det är frågor som kan dyka upp om det är första gången för ditt lag på Åhus Beachhandboll Festival! Nedan följer lite härliga bilder från vårt evenemang och lite kul kuriosa.

Kul kuriosa: 

Visste du att…

 • Festivalområdet är över 40 000 kvm stort!
 • Vi har ca 8 000 unika besökare på området varje dag i tio dagar!
 • Vi under 2017 gjorde av med ca 20 000 st hamburgare, 35 000 st köttbullar, 230 kg ketchup, 1 ton pommes, 2 ton kebab, 100 000 flaskor Coca-Cola och 60 000 koppar kaffe.
 • När vi lanserade vår nya app var det den topp 10 mest nedladdade appen 2016
 • Åhus Beach-TV sänder live med över 300 000 views
 • Vi är över 400 som arbetar på festivalområdet varje år
 • Vi varje dag kl.17.00 stoppar spelet på samtliga banor och har en kul Centercourtaktivitet
 • Att två ungdomar rodde en eka från Stockholm till Åhus Beachhandboll Festival 2016
 • Vi hade över 5,4 miljoner sidvisningar på vår hemsida och app under juli månad 2017
 • Vi har foodtrucks med Crepes, koreansk och vegetarisk mat samt ett Café, två snabbmatsserveringar, buffé, delikatessmat och en ICA-butik på stranden!
 • Vi har aktiviteter på plats för både vuxna och små. Lekland för barnen, häftiga montrar från bl.a. ATEA, Risifrutti, Enkla Elbolaget och Coca-Cola, intressanta intervjuer, studiosändningar och en shop med Åhus Beach-kläder i vårt stora tält!
 • Söndagen den 22 juli 2018 besöker Janne Bark och hans vänner Jessica Andersson, Markoolio och Dan Hylander oss och spelar livemusik som en häftig avslutning!

Se bilder från området här!